zondag 22 mei 2016

Wie jarig is, trakteert!

Vorige week was ik jarig. 
En wie jarig is, trakteert.
Dus heb ik een middag in de keuken gestaan om lekkere en gezonde traktaties te bakken voor op mijn werk.
In mijn vorige blog (en ook eerdere blogs) schreef ik al dat ik zoveel mogelijk suikervrij probeer te eten, omdat ik me daar beter bij voel. Maar het blijkt ook steeds meer dat al die toegevoegde suikers niet goed voor een mens zijn. Lees dit recente artikel maar eens: http://www.rtlnieuws.nl/gezondheid/van-afgetrainde-man-tot-waggelend-wrak-dit-gebeurt-er-als-je-suiker-eet En dan at deze man niet eens extreem ongezond. En kun je nagaan wat het effect is als je chronisch ziek bent en daardoor lichamelijk zwakker en vatbaarder.
Dus ik dacht, iedereen kan er baat bij hebben om zoveel mogelijk suikervrij te eten en laat ik klein, binnen mijn eigen wereld, beginnen. Dat begon met mijn vorige blog waarin ik jullie ook vroeg of jullie geïnteresseerd zijn in mijn eetdagboek? Ik lees nog steeds graag wat jullie willen! :-)
En vorige week bedacht ik dat ik door mijn verjaardagstraktatie ook mijn collega's kan inspireren. Dit heb ik gemaakt: 
Je ziet in het midden een 'bye bye belly' peren-kwark-brood en daaromheen glutenvrije chocolade muffins gevuld met frambozen. Dat glutenvrij is omdat ik een collega met een glutenallergie heb en het leek me leuk om een keer uit te proberen glutenvrij te bakken.
Klinkt goed toch? En het was lekker ook!
Misschien denk je, brood, is dat niet wat raar om te trakteren? Tja, wie zegt dat? Het heet een brood, omdat de structuur er meer naar is met de havermoutmeel en boekweitmeel. Door de peer, rozijnen en walnoten die ik eraan toegevoegd heb, smaakt het wel als een gevulde cake..., of brood..., ach, what's in a name...?
En wat heb ik dan gebruikt om het zoet te maken als ik geen suiker toevoeg? Heel simpel. Zoetmakers uit de natuur: banaan en dadels.
Voor de recepten, klik op de volgende linkjes:
Ik had al gezegd toch, dat ik fan ben van I Love Health? :-)
Ben benieuwd wat jullie ervan vinden! En of je het ook wilt uitproberen.
Let me know! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten